Η 18χρονη Nina Lavezzo-Stecopoulos έλαβε το βραβείο Λυκειακής Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Robert F. Kennedy για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντικείμενο της έρευνάς της ο συστημικός ρατσισμός εναντίον των μαύρων στη σχολική περιφέρεια της Iowa. Βάσει αυτής ανακάλυψε ότι “οι μαύροι μαθητές έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πάρουν αποβολή από τους λευκούς συμμαθητές τους” στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Ασχολήθηκε με το ρατσισμό, το θέμα που είναι τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Nina δηλώνει περήφανη Ελληνίδα και από την πλευρά του πατέρα της έχει καταγωγή από την Εύβοια και τα Κύθηρα. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι αρχισυντάκτρια της σχολικής εφημερίδας “The Little Hawk”. Παρά την αγάπη της για τη δημοσιογραφία, οι σπουδές της θα επικεντρωθούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας της Harry (Harilaos) Stecopoulos είναι Καθηγητής Λογοτεχνίας στο College of Liberal Arts and Sciences της Iowa και έχει μελετήσει εκτενώς κοινωνικά κινήματα και φυλετικά θέματα.