Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
23η Νοεμβρίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 1 από 2: > >>

2 λέξεις-κλειδιά για το management μια σύγχρονης επιχείρησης: πολυμορφία και ένταξη

Γράφει η Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη, VP Design στη Workable.

Καθοδηγώντας μια ομάδα εν μέσω πανδημίας

Η Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη, η οποία ηγείται από απόσταση μιας ομάδας designers στη Workable εδώ και αρκετά χρόνια, δίνει συμβουλές για σωστό και αποτελεσματικό management στη νέα πραγματικότητα του COVID-19.

Πόσο πιθανό είναι να μολυνθούμε από κορονοϊό μέσω των τροφίμων

Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με τον Covid-19 και την ασφάλεια τροφίμων.

Οι 10 νίκες που πετύχαμε μέσα σε 5 εβδομάδες!

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και διευθυντής της ερευνητικής ομάδας Καρκίνος και Θρόμβωση "INSERM U938" στο νοσοκομείο Τενόν, καταγράφει τις μεγάλες νίκες και τις σημαντικές γνώσεις που πρόλαβε να σημειώσει η Επιστήμη, όσο καιρό διήρκεσε η καραντίνα. Ναι όλα αυτά, μέσα σε λιγότερο από 40 ημέρες!

 
Πώς επιδρούν οι κλιματολογικές συνθήκες στην εξάπλωση του SARS-CoV-2

Οι Καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Παρασκευής (Ιατρική Σχολή), Νίκος Θωμαΐδης (Τμήμα Χημείας) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνόψισαν τα δεδομένα που αφορούν στην επίδραση του κλίματος στον SARS-CoV-2.

Πώς επιδρά ο κορονοϊός σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα

Οι Καθηγητές και Ιατροί του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημιακού Αθηνών και των Νοσοκομείων Λαϊκό και Αλεξάνδρα, Πέτρος Σφηκάκης (Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ), Ευστάθιος Καστρίτης (Αναπληρωτής Καθηγητής), Γεώργιος Γιαννόπουλος (Διευθυντής ΕΣΥ) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα για το αν και πώς ο κορονοϊός επιδρά στα αυτοάνοσα νοσήματα.

Τι να προσέξουμε σε σχέση με τη μετάδοση του κορονοϊού από τις τουαλέτες και πώς γίνεται η σωστή απολύμανση

Η Αθηνά Μαυρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, ειδική σε θέματα μικροβιολογικής ποιότητας νερού και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), εξηγεί το τι θα πρέπει να προσέξουμε σε σχέση με το νερό και την καθαριότητα το επόμενο διάστημα. 

 
Όταν οι μαθηματικές συναρτήσεις αποκαλύπτουν τα μυστικά της Υγείας

Ο Γιώργος Τσιρώνης, διευθυντής του Εργαστηρίου-Κέντρου Κβαντικής Πολυπλοκότητας και Νανοτεχνολογίας, είχε προβλέψει σχεδόν από τις πρώτες εβδομάδες την εξέλιξη που θα έχει η πορεία του ιού στη χώρα μας. Τότε, φαινόταν σε πολλούς "πολύ αισιόδοξο για να είναι αληθινό". Από τη μέρα που δικαιώθηκε, όμως, έχει μαζί με την ομάδα του ξεκινήσει να προετοιμάζει τα επιστημονικά εργαλεία για την παρακολούθηση της πανδημίας μόλις αρθούν (αρκετά από) τα περιοριστικά μέσα. Γνωρίζοντας τη γλώσσα των αριθμών, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα (και έγκαιρα) τη Φύση.

 
"Η επιστημονική υπερπροσπάθεια φέρνει μόνο αισιοδοξία"

Η θεαματική αύξηση της διεθνούς βιβλιογραφίας, τα εμβόλια που δοκιμάζονται, οι πιθανοί θεραπευτικοί στόχοι και η εφαρμογή των μέτρων ανά χώρα, από τον Βιολόγο (με διατριβή πάνω στη γρίπη των πτηνών), Γεώργιο Καργιολάκη. 

"Science is our only exit strategy"

Η Γεωργία Ξάνθου-Τσιγκόγλου, διακεκριμένη Ερευνήτρια Β στο Εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας στο ΙΙΒΕΑΑ, καταγράφει ένα καθοριστικής σημασίας ερώτημα, τις πιθανές θεραπείες και μια σοβαρή πρόκληση που αξίζει να λάβουμε υπόψιν μας. 

 
"Covid-19: Ένα μάθημα για το μέλλον"

Ο Κώστας Βεκρέλλης από το ΙΙΒΕΑΑ καταγράφει τα θετικά αυτής της κατάστασης, τα οποία θα άξιζε να εκμεταλλευτούμε και μετά την COVID-19 εποχή.

"Τα καλά νέα της εβδομάδας στην πανδημία του SARS-CoV-2", του Δρ Γιώργου Παππά

Ο επιδραστικός παθολόγος από τα Ιωάννινα και σύμβουλος διεθνών οργανισμών σε θέματα ζωονόσων, επιδημικών μοντέλων και ετοιμότητας για επεισόδια βιοτρομοκρατίας, καταγράφει τους λόγους για τους οποίους υπάρχει τεκμηριωμένη αισιοδοξία. 


 Σελίδα 1 από 2: > >>