Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
20η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 2 από 10: << < > >>

“Κοκτέιλ αντισωμάτων”, η νέα θεραπευτική προσέγγιση για τη νόσο COVID-19

Ο Καθηγητής Ιωάννης Τρουγκάκος (Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ), ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστάθιος Καστρίτης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ), ο Καθηγητής Θεραπευτικής Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) και ο Καθηγητής Γεώργιος Παυλάκης (National Cancer Institute, USA) καταγράφουν τα νεότερα από τις προσπάθειες της Regeneron και της Εli Lilly να έχουν έτοιμο εμβόλιο μέσα στους επόμενους μήνες.

 
Φάρμακο κατά της λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας προτείνεται ως νέα θεραπευτική προσέγγιση για την COVID-19

Ο αποκλεισμός της πρωτεΐνης (BTK) (Bruton tyrosine kinase) μπορεί να παρείχε κλινικό όφελος σε μια μικρή ομάδα ασθενών με σοβαρή COVID-19.

Δωρεάν διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση για επαγγελματίες του κλάδου της υγείας: Οι τελευταίες εξελίξεις για τον COVID-19

Σημαντικοί Έλληνες επιστήμονες από διάφορα σημεία του κόσμου σε συνεργασία με καταξιωμένους συναδέλφους τους διοργανώνουν το 3ήμερο event “1st International Multidisciplinary Connected Congress on COVID-19 Update”, το οποίο θα γίνει από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου, 18:00-20:30 ώρα Ελλάδος. Θέμα του συνεδρίου είναι οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία COVID-19.

“Οπωσδήποτε μάσκα όταν μπαίνετε σε κλειστούς χώρους”

Νέο άρθρο στο Science υποστηρίζει τη σπουδαιότητα της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους και της ευρείας εφαρμογής διαγνωστικών τεστ στη μείωση της μολυσματικότητας του ιού.

Θετικά συμπεράσματα για τη χρήση του «Anakinra» σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς με COVID-19

Δημοσίευση στο περιοδικό The Lancet Rheumatology από τους Thomas Huet και συνεργάτες μετά από μελέτη στη Γαλλία, διαπιστώνει οφέλη από την εκτός ένδειξης χορήγηση του συγκεκριμένου βιολογικού παράγοντα σε νοσηλευόμενους βαρέως πάσχοντες ασθενείς με COVID-19.

Μείωση θνητότητας χωρίς παρενέργειες δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τη χορήγηση πλάσματος ιαθέντων

Η χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς από COVID-19, σε αρρώστους που νοσηλεύονται από τη νόσο, φαίνεται ότι αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο σημαντική θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Η μέθοδος εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

Επιστροφή στις κοινωνικές συναναστροφές μετά από COVID-19: Οδηγίες από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ εξέδωσε πρόσφατες οδηγίες σχετικά με την επιστροφή στις κοινωνικές συναναστροφές τις οποίες συνόψισαν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβριατοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Η μετάδοση του COVID-19 στον εργασιακό χώρο: Μελέτη με τη συμμετοχή του Ελληνοαμερικάνου Στέφανου Kales

Ποιες επαγγελματικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για τη μετάδοση του ιού σε 6 ασιατικές χώρες;

Τι γνωρίζουμε τελικά για το κάπνισμα σε σχέση με τον COVID-19; Ιατροί του ΕΚΠΑ αναλύουν πρόσφατη μελέτη

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβριατοπούλου, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα κύρια ευρήματα της μελέτης.

Τρία πολύ αισιόδοξα συμπεράσματα από πρόσφατη έρευνα σε σχέση με την ανοσολογική απόκριση κατά του SARS-CoV-2

Οι Καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιώαννης Τρουγκάκος (Τμήμα Βιολογίας), Ουρανία Τσιτσιλώνη (Τμήμα Βιολογίας), Ευστάθιος Καστρίτης (Ιατρική Σχολή) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν πρόσφατα δεδομένα σε σχέση με την «ενορχήστρωση» της ανοσολογικής απόκρισης στην αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον SARS-CoV-2, που αναμένεται να οδηγήσουν στην παραγωγή αποτελεσματικών εμβολίων. 

Online μετάδοση της 14ης Διημερίδας Βιολογίας με τίτλο: «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία»

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και το Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά συνδιοργανώνουν σήμερα Πέμπτη 28/5 και αύριο Παρασκευή 29/5 την 14η Διημερίδα Βιολογίας με τίτλο: «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία». 

 

 Σελίδα 2 από 10: << < > >>