Ο Δρ. Γεώργιος Σκάνγκος είναι Ελληνικής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα του και μεγάλωσε στην ελληνική συνοικία του Lynn της Μασσαχουσέτης. 

Κατέχει πτυχίο στην Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ (1970) και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ (1977).


Δίδαξε επί 6 έτη Βιολογία στο Johns Hopkins University. Παραμένει επίκουρος καθηγητής , ενώ πλέον είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Cornell και της επιτροπής αξιολογητών του University of California στο San Francisco. 

Μετά την ακαδημαϊκή του καριέρα εντάχθηκε στο δυναμικό της Bayer (1987), όπου εξελίχθηκε σε Αντιπρόεδρο του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και Πρόεδρο του Τμήματος Βιοτεχνολογίας.

Στη συνέχεια εργάστηκε στην Exelixis Inc. ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (1996). “Είχε την ευθύνη για τις χρηματοδοτήσεις και την πρόσληψη νέων ανθρώπων, ενώ παράλληλα άλλαξε την στρατηγική της εταιρείας”. 

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Anadys Pharmaceuticals, Inc. (2003 -2010). 
Παράλληλα υπήρξε μέλος στο ΔΣ του Global Alliance for TB Drug Development (2006-2010). 
Και Πρόεδρος του  California Healthcare Institute (2010).

Ακολούθως ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen Idec (2010), της εταιρείας η οποία έχει κατασκευάσει μεταξύ άλλων τα φάρμακα TECFIDERA, AVONEX, PLEGRIDY, TYSABRI, ZINBRYTA και FAMPYRA για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (MS), το FUMADERM γθα την ψωρίαση και το SPINRAZA για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία  (SMA). Όπως σημειώνεται, μέσα σε 6 έτη κατάφερε να υπερτριπλασιάσει τα κέρδη της εταιρείας.

Από το 2014 είναι επίσης μέλος στο ΔΣ της Agilent Technologies, Inc., a life sciences, diagnostics and applied chemical analysis company.
Το 2015 αναγνωρίσθηκε ως ένας από τους 10 καλύτερους Διευθύνοντες Συμβούλους στον κόσμο από το Harvard Business Review το 2015, καθώς η Biogen Idec (στην οποία εργάστηκε μέχρι το 2016) εκλέχθηκε ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στο κόσμο, ξεπερνώντας 4.600 εταιρείες, με κεφαλαιοποίηση άνω των 2 δις. δολαρίων.

Στις 10 Μαρτίου του 2016 ανέλαβε ως Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Pharmaceutical Research and Manufacturers of America.

Το 2016 το περιοδικό Ιατρικής The Medicine Maker τον συμπεριέλαβε στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον χώρο των φαρμάκων (“The Power List 2016”).

Την ίδια περίοδο διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φαρμακευτικής Έρευνας και Κατασκευαστών της Αμερικής (PhRMA) (2016). 

Από τις αρχές του 2017 ανάλαβε την ηγεσία της νεοσύστατης τότε Vir Biotechnology, η οποία συγκεντρώνει καινοτομίες αιχμής με κορυφαία επιστημονική εξειδίκευση ώστε να αναλάβει ορισμένες από τις πιο δύσκολες μολυσματικές ασθένειες στον κόσμο.

Όπως ανακοίνωσαν, “η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντικούς υποστηρικτές, ανάμεσά τους το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντας Γκέιτς, οι οποίοι προτίθενται να διαθέσουν εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να εξευρεθούν νέες λύσεις και θεραπείας για ασθένειες όπως το HIV και η φυματίωση”

Λίγο μετά το ξέσπασμα του Κορωνοϊού η Vir συμφώνησε με την κινεζική εταιρεία WuXi Biologics να αναπτύξουν ανθρώπινα μονοκλονικά αντισώματα, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θεραπεία του κορωνοϊού και πρόσφατα ανακοινώθηκε αντίστοιχη συμφωνία με τον φαρμακευτικό κολοσσό GSK.

Πριν μερικές μέρες ο αμερικανικός Οργανισμός «Biotechnology Innovation Οrganization» (BIO) τον έθεσε επικεφαλής στη μάχη των αμερικανικών φαρμακοβιομηχανιών κατά του Covid-19! Δηλαδή να οργανώσει και να διευθύνει τις συντονισμένες προσπάθειες των Βιοτεχνολογικών και Βιοφαρμακευτικών εταιρειών, διαχειριζόμενος μπάτζετ και ερευνητικό προσωπικό χωρίς προηγούμενο.
Το μότο τους: “The Coronavirus is No Match For Science and Collaboration”.