Τα προϊόντα, που παράγονται από τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος στο Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, διατίθενται εδώ και ένα χρόνο στα ράφια 20 σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ της Βόρειας Ελλάδας: Κοφτό μακαρονάκι, κριθαράκι και πέννες, όλα βιολογικά, εξαιρετικά βραστερά, πιστοποιημένα από την ΒιοΕλλάς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όλα τα προϊόντα του Aγροκτήματος παράγονται με τρόπους που σέβονται τη φύση και τον άνθρωπο ως παραγωγό και ως καταναλωτή.

Με την αφορμή της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, το θέμα ήρθε εκ νέου στη δημοσιότητα, συγκεντρώνοντας δεκάδες likes και retweets στο Twitter.

"Τα καλά νέα είναι ότι μετράμε ένα χρόνο απρόσκοπτης λειτουργίας. Όσοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα μας, αντιλαμβάνονται την ποιότητά τους", δήλωσε στο GoodNews o υπεύθυνος παραγωγικών μονάδων του ΚΕΘΕΑ, Θανάσης Τζιούμπας. Πέρα από τη συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ελλάδας, καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε αρκετά σημεία της Ελλάδας, όπως την Κρήτη, τη Νίσυρο και τη Σέριφο, έχουν επικοινωνήσει απευθείας με το ΚΕΘΕΑ για να προμηθευτούν τα προϊόντα προς πώληση.

Τα εκπαιδευόμενα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την εμπειρία συνδυασμού πρωτογενούς και δευτερογενούς, επεξεργασμένης  παραγωγής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ίδια και την αγροτική δραστηριότητα γενικότερα. "Ο δρόμος της απεξάρτησης περνά μέσα από τη δημιουργικότητα. Η επαφή και ενασχόληση με τη φύση λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. Παράλληλα, μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα μέλη του προγράμματος εκπαιδεύονται σε χρήσιμες ειδικότητες και αναπτύσσουν νέες δεξιότητες που μπορούν να τους φανούν ωφέλιμες στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους", αναφέρει ο κ. Τζιούμπας.

Στο Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ εκπαιδεύονται τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος, παράγοντας εκτός από ζυμαρικά και νωπά κηπευτικά, σιτηρά, σάλτσα. Τα προϊόντα καλύπτουν επισιτιστικές ανάγκες μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα και διατίθενται στο εμπόριο, ενισχύοντας την προσπάθεια του Οργανισμού για αυτοχρηματοδότηση.