Καλωσήρθατε στην ειδική σελίδα του πρακτορείου GoodNews για τον SARS-CoV-2. Όσο διαρκεί η πανδημία θα προσφέρουμε δωρεάν ροή με μόνο Καλά Νέα στη μάχη κατά του ιού.
4η Ιουνίου 2020
Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα
έχουν αναρρώσει
1374
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 7 από 8: << < > >>

Μόνο το 2% των δειγμάτων που ελέγχθηκαν τη Δευτέρα 13/4 στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ βγήκε θετικό στον κορονοϊό

Όπως δήλωσε στο GoodNews ο Ανδρέας Μεντής, Διευθυντής Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας στο Παστέρ, η εικόνα των τελευταίων 10 ημερών είναι πολύ ελπιδόφορα, με τα θετικά κρούσματα να περιορίζονται κάτω από το 10% σε σχέση με τα δείγματα που εξετάζονται.

Συνεργασία Pfizer και BioNTech για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 σε παγκόσμια κλίμακα

Η BioNTech και η Pfizer σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις πρώτες κλινικές μελέτες σε 2 εβδομάδες, εφόσον ληφθεί άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές.

Συνέντευξη: Βασίλης Γοργούλης, ο ερευνητής της εμβληματικής ελληνικής δράσης COVID-19-GR

Είναι ο επιστήμονας από τον οποίο ξεκίνησε το ερευνητικό κομμάτι της πρωτοβουλίας - στην έρευνά του βασίζεται η προσπάθεια ανάπτυξης εχγώριου τεστ για την ανίχνευση του COVID-19

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Βασίλης Γοργούλης μιλά στο GoodNews για την ιστορική αυτή υπέρβαση.

Ελληνική έρευνα για τον κορονοϊό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή των πιο δυναμικών ομάδων της χώρας

Αντικείμενό της είναι η διερεύνηση της επιδημίας από τον ιό SARS-CoV-2, με άμεσο στόχο την ανάπτυξη ελληνικών μοριακών και ανοσολογικών τεστ ανίχνευσης του ιού. 

Μεταξύ των στόχων της πρωτοβουλίας είναι η προβολή της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας διεθνώς.

Πώς μπορεί η Φαρμακογονιδιωματική να βοηθήσει στη μάχη κατά του SARS-CoV-2, και γενικότερα στη Δημόσια Υγεία;

Ο Τακτικός Καθηγητής Φαρμακογονιδιωματικής και Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και επικεφαλής του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2010 τακτικό μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εμπειρογνωμόνων φαρμακογονιδιωματικής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (European Medicines Agency, EMA) στο Άμστερνταμ, Δρ Γεώργιος Πατρινός, μάς απαντά.

Αισιοδοξία από την Α' γραμμή της μάχης!

«Την πρώτη μάχη, όπως όλα δείχνουν, την κερδίζουμε! Τα μέτρα πάρθηκαν εγκαίρως, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και φαίνεται να αποδίδουν. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι κερδίσαμε υπερπολύτιμο χρόνο, τα νοσοκομεία είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από ό,τι ήταν στις αρχές της κρίσης. Υπάρχει αισιοδοξία», λέει στο GoodNews ο Δρ Παναγιώτης Βασιλείου, γιατρός στο νοσοκομείο "Σωτηρία". 

Βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στη διεθνή "Κατάταξη Covid-19"

Τα πιο πρόσφατα αριθμητικά στοιχεία που φανερώνουν το πόσο πλήττεται μια χώρα από τον ιό, αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, αλλά όχι και εφησυχασμό.

«Κάτι που κανονικά θα έπαιρνε 10 χρόνια, σήμερα θα το πετύχουμε σε 6 μήνες», Άλκης Τόγιας, κορυφαίος ανοσολόγος του NIH των ΗΠΑ

Ο Δρ Άλκης Τόγιας, Διευθυντής του Τμήματος Αλλεργίας, Άσθματος και Βιολογίας των Αεραγωγών στο Εθνικό Ιστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Εθνικού Ινστουτούτου Υγείας των Η.Π.Α. (NIH), ο οποίος “τρέχει” 4 έρευνες για τον SARS-CoV-2, λέει στο GoodNews: «Όταν υπάρχει χρηματοδότηση, απαντήσεις βρίσκονται. Το καλό νέο είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη χρηματοδότηση».

Αποκλειστικό: 100% made in Greece τεστ ανίχνευσης του COVID-19 μέσα στον επόμενο μήνα!

Μια πανελλήνια σύμπραξη εργαστηρίων, υπό τον καθηγητή της Ιατρικής Αθηνών Βασίλη Γοργούλη και με την καθοδήγηση του Προέδρου του ΕΣΕΤΕΚ Μανώλη Δερμιτζάκη ετοιμάζει ελληνικό διαγνωστικό τεστ για τον ιό.

«Η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση για άλλες χώρες», λέει στο GoodNews o Δρ Γοργούλης.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που αντλούμε από την έρευνα του IHME για την Ελλάδα - Ακόμα πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο Δρ Ιωαννίδης

Ο επιφανής Έλληνας επιστήμονας Ιωάννης Ιωαννίδης σχολιάζει το πολυσυζητημένο μοντέλο του Institute for Health Metrics and Evaluation και λέει στο GoodNews ότι υπάρχουν λόγοι για τεκμηριωμένη αισιοδοξία.

Προστατευτικές ασπίδες προσώπου από ομάδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Η Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας της Ιατρικής Σχολής ξεκίνησε "αλυσίδα παραγωγής" 3-D printing Ασπίδων Προσώπου τύπου (3DVFaceShield) και τις διαθέτει δωρεάν σε Νοσοκομεία Α' Γραμμής. 

Το ΙΤΕ στη μάχη κατά του SARS-CoV-2

"Έχουμε έτοιμο διαγνωστικό τεστ, υποδομή για δημιουργία αναλώσιμων και απαντήσεις σε μερικά σημαντικά ερωτήματα", ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος  Έρευνας και Τεχνολογίας (ένα από τα καλύτερα ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης* που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης), Δρ Νεκτάριος Ταβερναράκης


 Σελίδα 7 από 8: << < > >>

Newsletter