Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
20η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 3 από 21: << < > >>

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού - Οι 4 επικρατέστερες προσπάθειες

Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος συνοψίζουν τα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές των εμβολίων σε ανθρώπους.

2 λέξεις-κλειδιά για το management μια σύγχρονης επιχείρησης: πολυμορφία και ένταξη

Γράφει η Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη, VP Design στη Workable.

Διάκριση της Ελλάδος στην 52η Ολυμπιάδα Χημείας!

Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην 52η Ολυμπιάδας Χημείας.
Σε 2 μαθητές απονεμήθηκε επίσης εύφημος μνεία.

Bravo στο Χαμόγελο του Παιδιού για την επιτυχία των παιδιών του!

Ένα tweet από το Χαμόγελο του παιδιού συγκέντρωσε χιλιάδες likes από το κοινό και υπενθύμισε σε όλους το σπουδαίο έργο του Οργανισμού.

Εργασιακές ευκαιρίες στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας (11-15 Ιουλίου) & το Soft Skills Lab (16-23 Ιουλίου) ολοκληρώθηκαν. Δείτε συγκεντρωμένες όλες τις αγγελίες εργασίας που ανέβηκαν στην πλατφόρμα διεξαγωγής του συνεδρίου από τις εταιρείες που συμμετείχαν εδώ.

Ο σημαντικότερος επιστήμονας με ειδικότητα στο πολλαπλό μυέλωμα διεθνώς είναι Έλληνας!

Και μάλιστα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών: ο Δρ Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας expertscape στην οποία κατατάσσονται οι γιατροί διεθνώς με βάση την εξειδίκευσή τους.

Όπως αναφέρεται: "M Dimopoulos is the top-rated expert in Multiple Myeloma in the worldκαι ανήκει στο top 0.0019% παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος

Είναι ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Υπεύθυνος Αιματολογικής-Ογκολογικής Μονάδας Θεραπευτικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
Ο Δρ Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος είναι ένας από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες της Ελλάδας - ανήκει στο 1% των επιστημόνων με τις περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές στο ερευνητικό τους αντικείμενο.

Η αερογενής μετάδοση της COVID-19

239 επιστήμονες από όλο τον κόσμο -ειδικοί σε θέματα μετάδοσης ασθενειών και αερολυμάτων - υπέγραψαν ένα γράμμα που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουλίου 2020 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Clinical Infectious Diseases» με τίτλο «Ιt is Time to Address Airborne Transmission of COVID-19». Μεταξύ αυτών είναι και 4 Ελληνες.

Για πρώτη φορά παράσταση αρχαίου δράματος από την Επίδαυρο σε live streaming για το διεθνές κοινό

Οι Πέρσες του Αισχύλου, με αφορμή τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, θα μεταδοθούν στις 25/7 ζωντανά στο διαδίκτυο, με αγγλικούς υπότιτλους.

Είναι η πρώτη φορά που μεταδίδεται σε live stream ένα έργο από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Πρότυπο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για τον ιό του Δυτικού Νείλου από το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Παν. Πατρών

Μια πρωτοβουλία του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND/EAA του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ) σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία καταπολέμησης κουνουπιών και ανάλυσης δεδομένων Οικοανάπτυξη και το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Start-up για την έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ έλαβε χρηματοδότηση από τη Metavallon VC

H LangAware ιδρύθηκε από την ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Βασιλική Ρεντούμη και χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, ανιχνεύοντας και παρακολουθώντας ψηφιακούς βιοδείκτες με βάση τη γλώσσα και το λόγο.

17ο στην Ευρώπη το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση την απήχηση των επιστημονικών του δημοσιεύσεων

Στον πίνακα “Top Universities by Top Google Scholar Citations” της Webometrics το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 86η θέση παγκοσμίως, στην 17η θέση στην Ευρώπη και στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων, με 2.296.997 ετεροαναφορές (citations).
Η επίδοση αυτή δίνει στο ΕΚΠΑ και την 1η θέση τόσο μεταξύ των Πανεπιστημίων της Μεσογείου όσο και μεταξύ των Πανεπιστημίων στα Βαλκάνια.


 Σελίδα 3 από 21: << < > >>