Καλωσήρθατε στην σελίδα του πρακτορείου GoodNews.
26η Απριλίου 2024
Εγγραφή στο Newsletter:
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
 Σελίδα 19 από 21: << < > >>

"Οι λόγοι που με κάνουν αισιόδοξο"

Ο Δρ Γεώργιος Καρακιουλάκης, B.Sc. Pharmacol., M.Sc. Biochem., M.D., Ph.D. είναι Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική, ΑΠΘ.

 

Αισιοδοξία από την Α' γραμμή της μάχης!

«Την πρώτη μάχη, όπως όλα δείχνουν, την κερδίζουμε! Τα μέτρα πάρθηκαν εγκαίρως, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και φαίνεται να αποδίδουν. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι κερδίσαμε υπερπολύτιμο χρόνο, τα νοσοκομεία είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από ό,τι ήταν στις αρχές της κρίσης. Υπάρχει αισιοδοξία», λέει στο GoodNews ο Δρ Παναγιώτης Βασιλείου, γιατρός στο νοσοκομείο "Σωτηρία". 

Βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας στη διεθνή "Κατάταξη Covid-19"

Τα πιο πρόσφατα αριθμητικά στοιχεία που φανερώνουν το πόσο πλήττεται μια χώρα από τον ιό, αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, αλλά όχι και εφησυχασμό.

«Κάτι που κανονικά θα έπαιρνε 10 χρόνια, σήμερα θα το πετύχουμε σε 6 μήνες», Άλκης Τόγιας, κορυφαίος ανοσολόγος του NIH των ΗΠΑ

Ο Δρ Άλκης Τόγιας, Διευθυντής του Τμήματος Αλλεργίας, Άσθματος και Βιολογίας των Αεραγωγών στο Εθνικό Ιστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Εθνικού Ινστουτούτου Υγείας των Η.Π.Α. (NIH), ο οποίος “τρέχει” 4 έρευνες για τον SARS-CoV-2, λέει στο GoodNews: «Όταν υπάρχει χρηματοδότηση, απαντήσεις βρίσκονται. Το καλό νέο είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη χρηματοδότηση».

Άλκης Τόγιας, κορυφαίος Αλλεργιολόγος-Ανοσολόγος στο NIH των ΗΠΑ

Εργάζεται ως Διευθυντής του τμήματος Αλλεργίας, Άσθματος και Βιολογίας των Αεραγωγών στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ. Είναι υπεύθυνος για τις κλινικές έρευνες καθώς και για την οργάνωση όλων των εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από το ινστιτούτο αλλά και των δημοσιεύσεων που γίνονται στους συγκεκριμένους τομείς.

Γιώργος Λούντος, CEO BIOEMTECH: “Ζούμε μία μικρή νίκη του ορθολογισμού, που ελπίζω να έχει συνέχεια”

Νομίζω πως η Έρευνα θα κερδίσει από αυτή την περιπέτεια. Ο κόσμος έδειξε πως ακούει τους επιστήμονες. Περισσότερο και από τους πολιτικούς, αλλά και από θρησκευτικούς ηγέτες.

Αποκλειστικό: 100% made in Greece τεστ ανίχνευσης του COVID-19 μέσα στον επόμενο μήνα!

Μια πανελλήνια σύμπραξη εργαστηρίων, υπό τον καθηγητή της Ιατρικής Αθηνών Βασίλη Γοργούλη και με την καθοδήγηση του Προέδρου του ΕΣΕΤΕΚ Μανώλη Δερμιτζάκη ετοιμάζει ελληνικό διαγνωστικό τεστ για τον ιό.

«Η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση για άλλες χώρες», λέει στο GoodNews o Δρ Γοργούλης.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που αντλούμε από την έρευνα του IHME για την Ελλάδα - Ακόμα πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο Δρ Ιωαννίδης

Ο επιφανής Έλληνας επιστήμονας Ιωάννης Ιωαννίδης σχολιάζει το πολυσυζητημένο μοντέλο του Institute for Health Metrics and Evaluation και λέει στο GoodNews ότι υπάρχουν λόγοι για τεκμηριωμένη αισιοδοξία.

"SARS-CoV-2: ένας ιός που κάνει διακρίσεις"

Άραγε η γενετική σύσταση ενός ατόμου συνδέεται με το πόσο ήπια ή σοβαρά θα είναι τα κλινικά συμπτώματά του; Μήπως η απάντηση βρίσκεται στο DNA μας; 

Ο κολοσσός GSK επενδύει σε εταιρεία βιοτεχνολογίας με CEO τον George Scangos για πιθανή θεραπεία κατά του κορονοϊού

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline πριν 2 μέρες ανακοίνωσε την επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην αναπτυσσόμενη εταιρεία βιοτεχνολογίας Vir Biotechnology Inc. με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής George Scangos. Οι 2 εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη πιθανών λύσεων κατά του COVID-19.

Η πιο εύστοχη διαφήμιση για την κοινωνική απομόνωση!

Την σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης Andy Nick για λογαριασμό του Τομέα Υγείας του Ohio. 

Παναγιώτης Β.Σ. Βασιλείου, Επιμελητής Β` Καρδιολόγος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

Ιατρός ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Α' γραμμή της μάχης κατά του ιού, και Επιστημονικός Συνεργάτης πολύ σημαντικής ομάδας του Δρ Β. Γοργούλη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. 

 

 Σελίδα 19 από 21: << < > >>